Aug17

Pink Faun D-POWER 2X90i Amplifier

Written by // Matthijs de Vries Categories // Nieuws, Product Informatie

De D-POWER 2X90i, 90W geïntegreerde Klasse D versterker met klasse A voortrap.

De D-POWER 2X90i is een 90W geïntegreerde klasse D versterker aangestuurd met een volledige symmetrische discrete JFET klasse A voortrap. Deze voortrap doet ca 75% van de versterking en de klasse D trap buffert als het ware deze voorversterking. Hierdoor wordt het muzikale geluid van klasse A gecombineerd met de kracht van klasse D (dempingsfactor 1500 full-range). De D-POWER 2X90i versterker is voorzien van een display en de door onszelf ontwikkelde digitaal aangestuurde analoge volumeregeling. Deze regelaar bevat maar één vaste weerstand in het signaal. Naast een zeer goed geluid zijn er daardoor functies mogelijk als een balans regeling en een home theater stand voor het doorvoeren van het signaal van een surround processor zonder kwaliteitsverlies. Ook is er nu de mogelijkheid om het niveau van de bronnen op elkaar aan te passen en de namen van de inputs te wijzigen.

Pink Faun D-POWER 2X90i Amplifier
juli13

Pink Faun Fet Pre

Written by // Matthijs de Vries Categories // Product Informatie

De FET PRE, Zero feedback single-ended klasse A transistor voorversterker.

De FET PRE is een single-ended klasse A JFET transistor voorversterker zonder terugkoppeling, met slechts 4 componenten direct in het signaal. De FET PRE voorversterker is voorzien van een display en de door onszelf ontwikkelde digitaal aangestuurde analoge volumeregeling. Deze regelaar bevat maar één vaste weerstand in het signaal. Naast een zeer goed geluid zijn er daardoor functies mogelijk als een balans regeling en een home theater stand voor het doorvoeren van het signaal van een surround processor zonder kwaliteitsverlies. Ook is er nu de mogelijkheid om het niveau van de bronnen op elkaar aan te passen en de namen van de inputs te wijzigen.

Pink Faun Fet Pre
juli01

Modificatie Pink Faun DAC 2

Written by // Matthijs de Vries Categories // Modificaties

De toch al goede DAC 2 nu naar een nog hoger niveau.

Modificatie Pink Faun DAC 2

Na veel testen hebben wij een modificatie gemaakt, voor de toch al goede DAC 2 van Pink Faun, om deze naar een nog hoger niveau te brengen.

Bij de modificatie wordt veel aangepast. Er komt een nieuwe interne voedingskabel in met een zelfde opbouw als de Pink Faun PCX-1. Verder worden er Furutech Rhodium AC inlet en RCA aansluitingen op gemaakt. De zekeringen worden vervangen door Furutech zekeringen. De voedingen, stroombronnen en uitgangstrap worden verder fijngetuned. Standaard zitter er 2 PCM1704 DAC's in de DAC 2, met de modificatie worden die verdubbeld naar 4 stuks.

De 2 uitgangscondensatoren worden vervangen door de V-Cap TFTF versie van 2.0 uF.
Kosten voor deze upgrade zijn €1250,-
juni01

Pink Faun Tube Pre

Written by // Matthijs de Vries Categories // Product Informatie

Buizen single-ended voorversterker met uitgangstransformatoren.

De TUBE PRE is een single-ended klasse A buizen voorversterker zonder terugkoppeling, met slechts 4 componenten direct in het signaal. Door het gebruik van uitgangstransformatoren is deze voorversterker zeer neutraal met zeer veel dynamiek. De buis of buizen (afhankelijk van type) zijn opgehangen in speciale demping rubbers en gevat in NOS Teflon buisvoeten. De TUBE PRE voorversterker is voorzien van een display en de door onszelf ontwikkelde digitaal aangestuurde analoge volumeregeling. Deze regelaar bevat maar één vaste weerstand in het signaal. Naast een zeer goed geluid zijn er daardoor functies mogelijk als een balans regeling en een home theater stand voor het doorvoeren van het signaal van een surround processor zonder kwaliteitsverlies. Ook is er nu de mogelijkheid om het niveau van de bronnen op elkaar aan te passen en de namen van de inputs te wijzigen.

Pink Faun Tube Pre

Login